Mörkercache och souvenirer

Blev det nåt cachande på internationella geocachingdagen? För mig började det som ”internationella dagen för att stå och stirra upp i träd på geocachar du inte kan nå utan verktyg”. Inte bara en gång, utan två! Doh!

Dock blev det ett enkelt fynd medan jag och mamma var ute och promenerade i skogen. De två som behövde extra utrustning hoppas jag på att kunna ta vid annat tillfälle, för en av dom var riktigt fiffig och kommer nog ett förjäna ett favoritpoäng.

I och med den enkla loggen så fick jag en ny souvenir på min souvenirsida. Har nu en hyfsat full sida med souvenirer, men de kommer bara ifrån mina amerikanska cachar. Finns det ens möjlighet att få souvenirer på andra ställen? Och vad är grejen med att det inte går att länka till en viss flik på profilsidan? Bu!

Nåväl – senare på kvällen så gav vi oss ut på en cykeltur. Tidigare i veckan hade jag nämligen upptäckt att det finns några mörkercachar i närhten! Alltså geocachar som man behöver gå ut i mörkret och följa en reflexslinga, med hjälp av en ficklampa, för att hitta.

Först åkte vi dit för några dagar sen och irrade runt i mörkret, blöta om fötterna, med en lampa som lagt av och fick ersättas av ficklampsappen i telefonen (!) och släpandes på varsin cykel. Vi insåg snabbt att vi bara gick i cirklar och gav upp till slut och åkte hem.

Igår däremot var vi bättre förberedda. Laddade lampor, bättre skor som inte blev blöta eller halkiga, låste fast cyklarna vid början av stigen osv. Sen hade vi en bättre strategi och markerade varje reflex som en waypoint och kunde se vilken väg vi gått och upptäcka om vi började gå i cirklar. Vid ett tillfälle tappade vi spåret men kom rätt igen och snart sa Anticacharen – DÄR! Yay!

Faktiskt superroligt, jag gillar mörkercachar. Konstigt att jag lyckats hålla på i drygt 5 år och hittat snart 1300 burkar men ändå inte hittat nån sån tidigare. Som tur var finns det några till i närheten och med tanke på att det börjar bli mörkare på kvällarna så lär jag nog få tillfälle att leta…

2 Comments

 • 19 augusti, 2012 - 18:39 | Permalink

  Mörkercachar har jag aldrig hört talas om (men jag är ju nybörjare)! Det låter som något jag skulle uppskatta, och tycka var roligt att själv lägga ut! Men, bor man i midnattssolens land får man kanske inse begränsningarna;)

 • mijaou
  20 augusti, 2012 - 17:28 | Permalink

  De borde nästan få en egen cache-typ, tycker jag! Jag upptäckte bara av en slump att ett par mysterys och multisar (typer som jag normalt sett inte orkar ägna mig åt…) i närheten var av typen ”ta med en ficklampa och följ spåret”.
  I den delen av landet du bor så skulle en sån slinga funka bra halva året iaf ;)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>