Söndag på Djurgården

…eller – en söndag i FTF-jägarnas spår!

Förra lördagen hölls ett stort geocaching-event på Djurgården i Stockholm, där ett stort antal nya cachar släpptes. Tyvärr hade vi ingen möjlighet att vara med, men i stället gjorde vi en liten utflykt dit på söndagen. Om man läser loggarna från eventet så verkar det ha varit en toppendag.

Vi tog bussen ut till Djurgården och påbörjade vår promenad. Första burken låg vid bron över Djurgårdsbrunnskanalen, den loggades snabbt och sedan fortsatte vi längs kanalen.

När vi närmade oss burken BiB – Hans Brinker så stod det en misstänkt filur brevid. Det var cacharen Archimboldi som precis var på väg att ge upp och gå där ifrån. Med gemensamma krafter löste vi situationen och kunde logga tillsammans.

Vi fortsatte vår promenad i duggregnet och passade på att fika när vi hittade ett fint litet lusthus. Varm choklad, kokta ägg, ostmackor, smoothie och hembakta chokladkakor fanns i ryggsäcken.

Totalt blev det 10 loggar för mig, varav en Earthcache - extra kul! Det finns en hel del burkar kvar att logga så det blir nog en utflykt till området igen, kanske på cykel den gången. Dessutom blev jag väldigt sugen på att packa in hästen i trailern och ge mig ut på de otroligt fina ridvägarna i området!

Överlag måste jag säga att både gamla och framför allt nya cachar i området höll otroligt hög kvalitet. En riktigt bra söndagstur!

Så här fint har teamet bakom eventet gjort. Kartan är lånad från eventsajten, där det även går att ladda ner det häfte som delades ut på eventdagen. De olika färgerna representerar olika slingor, där det går att samla ledtrådar för att sedan hitta slingans final-cache. Självklart finns det även en finalcache för alla cachar – otroligt väl genomtänkt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>