Filmkväll med Vildmarkshav

I onsdags var jag inbjuden till filmkväll med Primus så jag och Anticacharen tog tunnelbanan till Karlaplan. På vägen till Filmhuset så tog vi en liten omväg för att passa på att hitta två stycken burkar, bland annat geocachen vid den numera rikskända vid TV-eken. Den var extra rolig att logga eftersom den är utlagd av Team Vildmark och bara några minuter efter att jag signerade loggremsan så träffade jag på Annika från just Team Vildmark på filmvisningen!

Först fikade vi lite och Primus visade upp en kommande produkt som var så hemlig att vi ombads att hålla kamerorna borta. Spännande!

Sedan var det filmdags och filmen som visades var Vildmarkshav av och med Rolf Bjelke och Deborah Shapiro som också var på plats i salongen! Efteråt svarade de på publikens frågor och jag måste säga att jag är otroligt imponerad – vilka  människor!

I filmen skildrar de en segeltur runt Antarktis och visar både vardagsliv på båten och vackra naturscener. Stundtals blir man nedslagen över vad det är för elände vi människor utsätter planeten för och även hur illa vi behandlar djuren som vi delar den med. Överlag en väldigt fin film, hittade ett klipp från Nyhetsmorgon med en intervju och lite bilder ur filmen, väl värt att se:


En sak som slog mig med var att trots en del drama så utstrålade paret lugn och harmoni. Ombord så levde de efter ett schema med vaktpass och var noga med att följa det och äta på rätt tidpunkter för att upprätthålla en sorts vardag och rutin. Det är en inspirerande film, även för den som inte har någon erfarenhet av segling, så har ni möjlighet att se den – gör det!

Efter filmen och frågestunden så lottades det ut priser bland publiken och på något konstigt sätt lyckades jag vinna – två gånger! Första gången vann jag en Handpresso som jag raskt skänkte bort till en kille på raden bakom oss eftersom att jag inte dricker kaffe. Den andra vinsten däremot ser jag fram mot att prova (och Anticacharen med – han muttrade en hel del om att han hade velat vinna den) – en Brunton Restore. Alltså ett batteripack som dels kan laddas i bilen eller via usb men även med de inbyggda solcellspanelerna och sedan användas för att ladda upp valfri enhet typ telefon eller gps. Perfekt för mig som aldrig verkar ha tillräckligt med ström i mina grejer.

På vägen tillbaka till tunnelbanan startade jag c:geo igen och upptäckte att vi var 50 m i från en till burk, så det blev en liten omväg och efter att Anticacharen helt magiskt hittat den pyttelilla nanon så hade jag tre loggade – en vanlig vardagkväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>