Påskdag i hamnen

Utsikt från piren i Värtahamnen, höghus på Lidingö på andra sidan vattnet.

På påskdagen tog vi tunnelbanan till Ropsten, för att första göra ett försök på en burk som priffe varit och letat efter flera gånger tidigare, men trots att vi var tre stycken som letade så gick vi bet. Enormt irriterande.

Vi fortsatte bort mot hamnområdet och passerade ett antal stora kryssningsfartyg. De är verkligen enormt stora på nära håll! Så här i dagarna runt Titanic-undergångens 100-årsjubileum så väcks en och annan tanke, tycker jag.

Vi inledde med att logga en burk vid infarten till hamnområdet och tog sedan ett snabbt stopp vid en burk uppe vid vägbygget Norra länken innan vi fortsatte bort mot frihamnen.

Hamnområdet har verkligen blommat upp och till viss del ändrat inriktning i modern tid. Numera hittar man utöver båttrafiken även auktionsverk, tv-bolag och konstmuseum i området.

Någon fika hade vi inte tagit med oss, så det blev ett improviserat stopp på Ica där vi handlade lite att äta som sedan intogs i solen. Inte riktigt lika politiskt korrekt som hemgjorda smörgåsar, termosar och sitterunderlag men vad sjutton – man tager vad man haver.

Totalt blev det fyra burkar loggade för min del och vi fick en skön promenad i solen, även om det blåste ganska friskt.

Glad påsk, hoppas det låg perfekta koordinater i era geocaching-ägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>