fem år med geocaching

Idag är det fem år sedan priffe och jag gav oss ut och letade efter vår första burk! 2 april 2007 registrerade jag mitt konto på geocaching.com och 6 april så loggades det första fyndet. Sedan dess har det hunnit bli 1129 fynd totalt för min del.

Under de här åren har det hänt en hel del – geocaching har blivit mer känt för allmänheten, smartphone-revolutionen kom och med den kom också geocaching-appar vilket medförde att geocaching blivit mer impulsvänligt. När vi började så var man tvungen att göra lite research innan man gav sig ut, kolla vilka burkar som fanns i området som man tänkte åka till och sedan ladda ner dom till sin handhållna gps och kanske till och med skriva ut en massa papper. När man sen kom hem var man tvungen att komma ihåg vilka burkar man hittat och i vilken ordning och logga helt manuellt. Ett mellansteg i utvecklingen var så klart de något smartare gpserna från t ex Garmin, som stödde cache-beskrivningar, senaste loggar och att logga sk fieldnotes dock helt utan någon koppling till internet.

Idag räcker det att starta en app i telefonen och se direkt vad som finns i närheten, navigera dit och logga direkt online. Jag måste säga att jag gillar den utveckling som skett och är jättenyfiken på hur den fortsatta utvecklingen kommer se ut.

Bilden: Favorit i repris!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>