En riktigt gammal burk

Höstlöv, mijaou plockar fram en av de äldsta cacharna i världen och en vacker ek. 

Idag har vi varit på utflykt till en riktigt gammal burk – världens tredje äldsta, aktiva geocache! Det är burken Beverly, GC28 utanför Chicago, IL som ligger i närheten av Beverly Lake. Vi blev tipsade om den på eventet i söndags och i morse åkte vi dit. Området var ett ”forest preserve” med en massa stigar där det tydligen brukar vara skidspår på vintern.

Själva cachen är placerad den 13 maj 2000 och har varit aktiv ända sedan dess utan avbrott och har blivit hittad drygt 760 gånger. Burken har blivit utbytt vid något tillfälle men eftersom den ligger en bra bit ifrån stigen så är muggelrisken tämligen obefintlig. Andra cachare har placerat ut burkar i närheten och vi promenerade i ungefär 1 ½ timme och hittade fem stycken.

Området var otroligt fint, när vi kom dit på morgonen var solen på väg upp och morgonfrosten var kvar i gräset – en riktig härlig förmiddag och extra kul att få besöka en så gammal burk!

 

2 Comments

 • 23 oktober, 2010 - 08:31 | Permalink

  Att hitta riktigt gamla burkar är kul, detta var åter en imponerande bedrift av Mijaou!

 • 23 oktober, 2010 - 20:36 | Permalink

  Tack! Det var en kul grej, det var nästan så att historiens vingslag kändes i luften :)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>