Event: Following the footsteps

Igår höll vi vårt första event någonsin, under vår semester i Chicago och det blev en riktigt lyckad dag!

Vi var lite smånervösa på morgonen, eftersom det hade droppat in ett antal anmälningar kvällen innan och totalt verkade det som att 12 st skulle komma – vi hade hoppats på ett par stycken på sin höjd. När vi kom fram till Andersonville så besannades mina farhågor lite grann – restaurang Svea var ett ganska litet ställe och först fick vi inget bord, eftersom vi inte kunde säga hur många vi skulle bli exakt. När klockan närmade sig 11 så började det droppa in deltagare och vi fick tag i två bord som vi kunde sätta ihop och beställde in lite pannkakor med lingonsylt och liknande. En stund senare så vällde det in ännu mera folk och ärligt talat så blev jag lite lätt stressad. Servitriserna undrade nog om vi var helt galna när jag började förklara konceptet geocachingevent och varför vi inte riktigt visste vilka som skulle komma. Ganska snart blev det ett par bord till lediga och alla fick någonstans att sitta i alla fall. Loggboken signerades och mina ”godispåsar” delades ut. När vi ätit upp så var det kö, Restaurang Svea verkade vara ett poppis ställe att äta söndagsfrukost på.

Efteråt tog vi en runda och hittade några cachar i närheten, några deltagare följde med och det blev en jättetrevlig tur. Efteråt så gick priffe och jag tillbaka till museumet där vi mötte upp ett par svenskättade eventdeltagare. På det hela taget en riktigt trevlig dag! Stort tack till alla trevliga cachare som tog sig tid att komma dit och träffa oss! Vi fick många bra tips på saker att göra i Chicago och vilka cachar som rekomenderades. Jag hade med mig min Travel bag och några svenska coin att visa upp och fick med mig 9 st trackables att ta med till Sverige – kul!

Det var flera deltagare med riktigt imponerande statistik-siffror eller vad säger ni om 16177 fynd, 9895 fynd, 8329 fynd och så vidare! Mina drygt 1000 känns som att jag har en bit kvar… 

Jag hade gärna velat göra en souvenir till eventet, men har inte hittat någon info om hur man gör – det är ju ett ganska nytt koncept som verkar spännande och det hade varit en kul bonus men det kanske går att lägga till i efterhand.

Pannkaksfest på Svea!

På väg ut för att hitta några burkar, mijaou, Corp of Discovery och Turtlefan.

Utanför Swedish American Museum, Priffe, mijaou och caver53.

Ps. En fråga till någon som vet – ska man logga ”attended” på sitt eget event? Jag gjorde en ”note” nu, eftersom man inte brukar logga sina vanliga burkar. Hur brukar ni andra göra?

4 Comments

 • 19 oktober, 2010 - 17:16 | Permalink

  Du kan logga attended på ditt eget event, det är det fler som gör.

 • 20 oktober, 2010 - 02:48 | Permalink

  Okej, stort tack för svaret!

 • 20 oktober, 2010 - 08:10 | Permalink

  Det är självklart att man skall logga sitt eget event! Man har helt klart deltagit, inte hittat eventet. Det är en belöning för att man arrangerat.

  Kul att ni fixat ett event i Chicago, hade gärna åkt dit men var då i Rom….

 • 20 oktober, 2010 - 14:30 | Permalink

  Tack, har uppdaterat min logg från en "note" till en "attended" :)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>