Splinterheads – en film om geocaching

Tidigare i somras såg jag filmen Splinterheads, som är något så ovanligt som en film där geocaching har en ganska framträdande roll. Det är en romantisk komedi från 2009, som handlar om en nördig kille som träffar på en kool tjej där dom efter lite förvecklingar fattar tycke för varandra. Klassiskt.

Trots att det verkar vara en riktigt lågbudgetrulle så tyckte jag den var helt ok, jag fnissade en hel del. Den påminde lite om Napoleon Dynamite tyckte jag (och även en av recensenterna på Rotten tomato) och för mig är det en bra grej. Den hamnar absolut inte på någon topplista men är ändå sevärd. Geocachingbitarna kändes lite krystade men det var väldigt lustigt att se en skådespelare kuta runt med en gps i handen.

Den visades lite sporadiskt på bio i USA och här hemma verkar det gå att få tag i hos vissa webshoppar, annars är det t ex Amazon.com eller via streaming från diverse sajter som gäller. Har du möjlighet – se den!

Betyg: 4 av 5 burkar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>