the Geocaching Triad experience

Under vårt besök på GeoWoodstock VIII var det massor av folk som frågade ”Har ni hittat the Apecache?”. I början förstod vi inte vad dom menade, men snart förklarade någon att det handlade om cachen Mission 9: the tunnel of light som är en geocache av typen ”Project Ape” – så här står det om dom på Geocaching.com:

Project A.P.E. Cache - Large IconProject A.P.E. Cache
In 2001, fourteen geocaches were placed in conjunction with 20th Century Fox to support the movie Planet of the Apes. Each cache represented a fictional story in which scientists revealed an Alternative Primate Evolution. These caches were made using specially marked ammo containers. Each cache had an original prop from the movie. Only a few Project A.P.E. caches exist today.

Det visade sig att the Apecache anses vara en del i något som kallas för the Geocaching Triad, som består av tre uppdrag:

 • The Apecache
 • Groundspeak Headquarters (the Lilypad) – som man bara kan logga om man blivit inbjuden
 • The Original Stash

Alla tre finns i den nordvästra delen av USA och eftersom GeoWoodstock VIII hölls utanför Seattle så blev det naturligt att många som åkt dit även planerade att genomföra triaden. När vi fick höra talas om det så kunde ju inte vi vara sämre… På eftermiddagen, efter eventet, så åkte vi den timmes bilfärd som krävdes bort till platsen där man tar sig upp till the Apecache och gav oss iväg. Jag hade fått koordinaterna av en annan deltagare men i övrigt visste vi ingenting.
Dagen därpå var det 10-årsjubileumsevent hos Groundspeak och då gavs alltså tillfälle att logga HQ-cachen – och ytterligare några dagar senare så checkade vi in hemma hos släktingarna i Beavercreek, där den allra första burken lades ut – mission completed! På bilden till höger kan ni se det geocoin som priffe beställde till oss efteråt.

The Geocaching triad var en kul utmaning och jag filmade lite under tiden – följ med på galenskaperna!

 

4 Comments

 • 18 september, 2010 - 06:36 | Permalink

  Imponerande! Grattis till denna häftiga bedrift!

 • 19 september, 2010 - 21:37 | Permalink

  Tack, det var en häftig grej! :)

 • 10 oktober, 2010 - 22:47 | Permalink

  Vad häftigt och imponerande!! Blir man ju direkt avundsjuk. ;-)
  Ser fram emot min första Geocache i USA våran nästa år. Kul att du lyckades med the Geocaching Triad som kanske första svenske…. Grattis!!

 • 11 oktober, 2010 - 20:46 | Permalink

  Ja, det var jättekul! Och lycka till med cachandet i USA :)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>