Vi drog västerut

Mijaou är lite för kort, geocaching i solnedgången, jeepen åker bilfärja, en sällskapssjuk katt och otäckast på västkusten.

För några veckor sedan packade jag och Anticacharen jeepen och styrde mot Göteborg för några dagars semester – och såklart lite geocaching… Vi lämnade Stockholm vid 06.00 på måndagmorgon och var inne på Liseberg efter lunch. Vi åkte bergochdalbanor hela kvällen och när vi vandrade hemåt så passade vi på att hitta några närliggande burkar såklart! Dels passade vi på att hitta Universeum-burken, eftersom det var ganska folktomt och även den efterlängtade Americana cache, som är Sveriges äldsta aktiva burk.

Dagen därpå besökte vi Universeum och styrde sedan mot färjan och tillbringade sedan ett par dagar på Hönö, med tillhörande utflykter till Fotö och Öckerö. Vi promenerade, sprang och badade en hel del och hittade även några burkar, bland annat en spännande grotta. Sista dagen vaknade vi av regnet och åkte hemåt igen – med ett obligatoriskt stopp på Aeroseum så klart där vi såg ungefär en miljon olika flygfarkoster (vadå – hörs det att jag var mer intresserad av själva bergrummet än innehållet?). Det finns såklart en burk i närheten men där blev det en nitlott, vi letade en bra stund men blev till sist tvungna att åka vidare.

Det var en skön semester och vi hittade bland annat burkar av västkustlegender som Sanoj, Jozii, Gavia med flera. Någon Blaufish-burk blev det dock inte, misstänker att vi befann oss på fel öar. Nästa gång kanske…

2 Comments

 • 1 augusti, 2010 - 12:58 | Permalink

  Inte fick ni några Hallén-cacher heller… Jag kan rekommendera ett besök i Delsjöområdet, där hittar ni ett stort urval av olika cache-typer och svårighetsgrader, samt fantastisk natur att vandra i!

 • 8 augusti, 2010 - 20:06 | Permalink

  Inte det heller tyvärr! Men ett besök i Delsjö-området står helt klart på önskelistan, ser fram mot att hitta några av dina burkar då!

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>