Milleniumgeocaching

Förra helgen tog jag och priffe en snabb geocachingtur inne i Stockholm och jag lyckades ta några fler av cacharna i Millenium-serien. Det är så klart en serie utlagd i spåren efter Stieg Larssons Milleniumdeckare. Tidigare har jag tagit några av burkarna som ligger på Kungsholmen och den här gången höll vi oss på Söder och passerade bland annat Milleniumkontoret och Lisbeths lägenhet på Fiskargatan 9. När vi närmade oss en av burkarna så såg jag en mugglare som stod precis i närheten – men när jag tittade lite närmare så såg jag att mugglaren höll på att logga! Det visade sig vara en annan cachare – nämligen DrPeel. Vi gjorde sällskap till några burkar till innan priffe och jag var tvungna att åka hemåt – i vanlig ordning kul att träffa andra cachare!

Milleniumserien tyckte jag var en kul idé! Böckerna har ju blivit en stor succé både i Sverige och utomlands och dessutom går ju filmerna otroligt bra. Jag har läst böckerna, men tillhör den lilla skaran som fortfarande inte sett filmerna. I Stockholm har kvarteren som nämns blivit stora turistområden och stadsvandringar på temat är oerhört populära. Jag misstänker att en av anledningarna till populäriteten är att böckerna omges av en viss mystik – en död författare, rykten om en fjärde bok, en indignerad sambo och bråk om miljonerna. Och så klart det senaste – anklagelserna om att Stieg inte alls skrev böckerna… Som upplagt för en succé!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>