Alternativt färdmedel: skidor

Idag inledde jag förmiddagen med en härlig ridtur i snön och hämtade sedan upp priffe för en liten geocachingrunda – årets första för min del. Det har kommit ut några nya cachar på vår sida av Järvafältet så vi begav oss dit. Första cachen promenerade vi till, men när vi parkerat bilen för att promenera till de två nästkommande så tog jag på mig skidorna i stället! Längdskidor är grymt, tyvärr har jag fortfarande rätt dålig teknik och måste lära mig valla men det är väldigt roligt sätt att ta sig fram.

När vi hittat de två burkarna vi letade efter så skidade jag bort tillbaka till den plats där vi började dagen och priffe körde bilen dit för att plocka upp mig. Vid det laget var jag lite svettig, var ju klädd för en ridtur i -12 grader och inte för att hasa fram på skidor! Dessutom började vi bli hungriga, så vi köpte lite drive-thru-lunch innan vi hittade dagens sista burk, där det slutade med att både priffe och jag låg raklånga i snön för att spana in under ett hus. Tur att ingen såg oss…

2 Comments

 • Hallén
  9 januari, 2010 - 06:37 | Permalink

  Kul med nya färdmedel, just nu vore nog skidor ganska bra att använda, men skidor finns inte i min "geocachingutrustning" så det blir till att gå istället. Järvafältet lockar mig allt mer när jag läser i din blogg! Det blir nog nödvändigt att lägga någon semesterdag där till våren/sommaren!

 • 24 januari, 2010 - 10:29 | Permalink

  Järvafältet rekommenderas verkligen! Förra året var det ett event där under våren, vet inte om det kommer vara något liknande i år men det är annars en rekommendation.
  Börjar för övrigt bli lite nyfiken på Delsjö-området, som du bloggar mycket om :)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>