Event: World wide flash mob i Stockholm

Förra helgen var det dags för ett World wide flash mob-event i Stockholm. Så här beskriver Wikipedia en flash mob:
”En flash mob är när en grupp människor plötsligt samlas på en offentlig plats, och där gör någonting oväntat en kort period och sen skingras direkt efter. Ofta organiseras flash mobs via internet eller telefon. Tanken bakom flash mobs är att människor ska få se någonting oväntat, som verkar spontant.”

Och ett flash mob-event är alltså ett geocaching-event som kombinerats med en flash mob. Den här gången skulle man samlas på trappan vid Sergels torg exakt kl 19.00 och lysa med någon sorts ficklampa, mingla och skriva i loggen, ta ett gruppfoto och sedan avvika igen kl 19.15. Kvällen till ära så regnade det men det var ändå väldigt trevligt. Det var inte så mycket folk i närheten så jag tror inte vi väckte så jättemycket uppmärksamhet, men jag hörde i alla fall ett par tonårstjejer som utbrast ”Vad göööör dom?! Pannlampor?!” så lite effekt hade det nog allt.

Förra året besökte priffe och jag ett annat, liknande event när vi var i London. Det var samma upplägg, en flash mob med ficklampor, på ett torg i London. Om jag inte minns fel så regnade det då också… Det var jättetrevligt, innan det började så stod vi i kö på Starbucks precis invid torget, och tjejen bakom oss i kön knackade mig på axeln och frågade om hon fick logga discovered på min ryggsäck (en travelbug) – sen visade det sig att det var cachare överallt! Event är kul och att kombinera med en flash mob blir ju självklart ännu roligare…

Bilden: Ett gäng cachare på trappan vid Sergels torg. Det som inte syns i bild är polisbilen som stod parkerad precis brevid…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>