Primus cook-along

Nyligen var jag inbjuden till Primus på en sorts bloggträff, tillsammans med ett gäng andra bloggare. Vi fick veta mer om företaget, historien och bland annat veta lite mer om hur produktutvecklingen går till. Dessutom fick vi klämma på en del nya produkter ur sortimentet. Därefter fick vi en titt i prototyp-verkstaden innan vi gick in i testrummet (där det bland annat fanns ett kylrum som höll cirka minus 30 grader…) för att testa lite. Vi skulle nämligen få laga lite mat! Eller rättare sagt, äppelkaka. Det dukades upp kök, äpplen och diverse annat och efter en stund kunde vi avnjuta resultatet. Mitt resultat blev väl sådär, med några brända bitar, men det skyller jag mest på min egen inkompetens och att jag hade fullt upp med att prata och fotografera under tiden ;)

Det var en kul kväll med glada och trevliga människor och häftiga prylar som väckte ett stort ”frilufts-sug” – inte dåligt så här mitt i mörkaste november. Framöver kommer några produkter ur sortimentet att testas, så recensioner dyker upp här efteråt.

 

Äppelkaka på Primus vis
Äpplen, ca 1-2 st/person
Digestivekex, ca 3-5 st/person

Kanel

Socker

Smör

Vaniljsås/vaniljvisp

Rensa och skär äpplena i klyftor, stek med smör tills äpplena är mjuka. Tillsätt socker, kanel och smulade digestivekex och låt det steka ytterligare ett par minuter. Servera med vaniljsås eller vaniljvisp.

Tips: Ta gärna med plastpåsar (ca 2 l) för att skaka vaniljvispen i. Ta dubbla för säkerhets skull.

Bilden: Mijaou steker äpplen (i bakgrunden syns familjen Traneving), tillagning pågår och sedan äppelkaka i kåsa…

3 Comments

 • 21 november, 2009 - 14:46 | Permalink

  Det där suget att komma ut och frilufta lite känner jag igen. Lite omotiverad blir jag i alla fall trots att jag är van med svåra vädermödor (ordvits) i den här novemberblötan.

 • 22 november, 2009 - 16:25 | Permalink

  Omotiverad är bara förnamnet vid den här tiden på året tycker jag… Mörkt, blött och kallt = blä!

 • Pingback: Mijaou på burkjakt » Filmkväll med Vildmarkshav

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>