Min lilla kanin

Jag har några travelbugs* som är ute och rör sig, en av dem är Den sista Solna-kaninen, som just nu i skrivande stund befinner sig i Tyskland. Den har varit på resande fot sedan 26 september 2007 och har hunnit åka runt en del och även varit med på något event. Det är kul att den fortfarande är aktiv, min första travelbug (Mijaou’s cat collar) däremot, som jag släppte ut i USA 2007 försvann ganska omgående och har inte haft någon aktivitet på över ett år nu. Det är kul att få logg-mail om vart min lilla kanin befinner sig och jag hoppas att den en vacker dag tar sig tillbaka till mig.

Anledningen till att den heter just Den sista Solna-kaninen beror på att i närheten av där jag bor så finns under somrarna stora mängder av vilda kaniner. Enligt skrönorna är det utsläppta djurförsökskaniner men sannolikheten är nog större att det bara är förrymda – eller utsläppta – tamkaniner det rör sig om. Hur som helst, de syns i stora mängder kring Solna/Huvudsta och Stockholms stad anser kaninerna vara skadedjur och skjuter av dem så gott det går. Numera används de till och med för att värma upp villor, rapporterade Metro tidigare i år. Min lilla kanin är alltså en av de sista, som nu reser jorden runt och vill se fina parker och grönområden och hittills verkar det fungera rätt bra!

Bilden: Karta (genererad i Google Earth, via den automatiska funktionen som finns inne på travelbuggens sida) över hur min kanin har rört sig, och lilla kaninen innan avfärd.

*Travelbug: En så kallad travelbug tillhör kategorin ”trackable items” på geocaching.com och är en bricka med ett ID-nummer som man kan fästa på en pryl som man sedan skickar runt. Det går även att göra en travelbug av en bild, en person eller liknande som andra får nöja sig med att logga ”discovered” på i stället för att flytta till nästa cache. Andra sorters trackables är t ex Geocoin.

(ps. Är det bara jag som får bilder i huvudet från Monty Pythons aggressiva vita kanin av Metros artikel om kaniner som ”hackar sig igenom hela staden, äter upp träd och buskar och fördärvar marken”?…)

2 Comments

 • 21 november, 2009 - 14:44 | Permalink

  Kul att kunna följa sina små kryp runt världen. Jag har tänkt släppa min första snart. Måste bara tänka klart över syftet med den först.

 • 22 november, 2009 - 16:24 | Permalink

  Hoppas du kommer på nåt bra syfte, det är kul att få små rapporter om hur det går :)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>