mugglarmöte i skogen

För några helger sedan var jag och familjen ute söndagspromenerade och passade på att hitta några cachar i närheten – och dessutom några mugglare*. Först promenerade vi – alltså priffe, mamma, syster och äldsta systerdottern till den första cachen och sedan fortsatte jag och priffe till ytterligare en burk medan de andra åkte hem.

Det var en typiskt ruggig oktoberdag, men perfekt vindstilla. Cachen vi letade efter låg vid klipporna ut mot mälaren och eftersom det var fuktigt och rått var det bäst att vara säker på foten så man inte halkade. När vi närmare oss så upptäckte vi en familj som slagit sig ner vid lägerplatsen och grillade korv. Vi hälsade och passerade och hittade burken ganska snabbt. Jag stannade ett ögonblick och tittade på utsikten och hörde hur priffe gick bort till familjen och frågade ”håller ni på med geocaching?”. Det gjorde dom inte, men de hade hört talats om det och var nyfikna. Vi pratade en stund och sen lånade priffe ut sin Dakota och vi gick gemensamt tillbaka och letade efter burken en gång till.

Mamman och sonen i familjen hittade burken och verkade tycka det var kul. Förhoppningsvis blir den här mugglarfamiljen en geocachingfamilj! Det är kul att träffa folk när man är ute, men oftast brukar reaktionerna vara mest skeptiska när man berättar vad vi håller på med. Jag tycker att det är ganska ovanligt att folk hört talas om geocaching, så därför var det extra roligt att mamman i familjen visste vad det var och varit sugen på att prova. Lyckat!

Bilden: Mijaou i en gammal ek som blixten slagit ner i, mijaou och mugglarfamiljen letar burk och ett riktigt ”skelett-träd”.

*mugglare: Ett geocaching-uttryck för folk som inte håller på med geocaching, stulet rakt från Harry Potter-världen där det står för folk som inte har några magiska förmågor eller inte känner till den magiska världen. Passar ganska bra va?

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>