inte på favoritlistan

Det finns ju cacher som man tycker mer om än andra. Sådana som överraskar, utmanar, tar en till nya platser eller lär en något nytt som man inte visste tidigare. Sen finns det andra, som är varken det ena eller det andra. Jag har kommit en sorts cache-typ som hamnar långt ner på min favoritlista, nämligen den här: ”Min kusin/farmor/bästis i lågstadiet fyller år så den här burken får han/hon i present”. Oftast är den dessutom utplacerad i ett bostadsområde, där man helst ska vinka åt nåt fönster eller hoa som en uggla när man är i närheten.

Missförstå mig rätt – det är en kul present men för mig ger det ingenting mer än ytterligare en pinne i statistiken, eftersom platsen ofta inte visar mig som besökare något särskilt. Om det däremot kombineras på något kul sätt, ”min morfar jobbade på fabriken här när han var ung, och här är en bild från hur fabriken såg ut på den tiden, idag ligger här en skola. Idag fyller han år och får den här cachen tillägnad sig” – det tycker jag är ett sätt att göra det på som även blir mer givande för en besökare eftersom det berättar en historia.

One comment

  • 3 november, 2009 - 12:35 | Permalink

    Visst finns det många intetsägande cacher som inte ger annat än en pinne i statistiken. Det är en sak om de kräver lite för att hitta dem, men en nano bakom ett stuprör mitt i city i Göteborg är verkligen inget kul att hitta. Knappt värt att skruva av locket ju.

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>