Ny i familjen: Garmin Dakota 20

Under senaste USA-resan så utökades vår gps-familj med en ny medlem – det var nämligen pappa priffe som slog till på en Garmin Dakota 20. Mitt intryck är att det verkar vara en riktigt bra gps, lite mindre än min Oregon 400t men fortfarande väldigt bekväm att hålla i. Skärmen är såklart lite mindre och själva upplösningen något lägre men annars är det samma fina gränssnitt och tryckkänsliga skärm. Självklart har den också samma funktioner för geocaching som Oregon-serien (dvs kunna läsa info, loggar och hintar och kunna markera som hittad och seda kunna ladda upp fieldnotes på Geocaching.com) – väldigt praktiska funktioner som gör geocachandet mycket enklare. Bästa pris i Sverige verkar ligga på ca 3000 kr just nu.

Så här säger priffe efter att ha använt den i några veckor:
En mycket kompetent liten Gps, som i ett amerikanskt gpstest kallats en ”baby Oregon”. Man har plockat det bästa ur 550T och 400T serien. Det finns dock bara med en baskarta över världen i förpackningen. Det som enligt mitt sätt att se gör den så bra är den mycket klara skärmen samt den inbyggda kompassen.
 
Kompassen ja, den är väl värd att nämna – så här skriver GPSfix.net om den: ”Like the Oregon 550t the Dakota 20 also has a built in magnetometer (compass) and accelerometer.  Together these two sensors provide the user with a tilt compensated 3-axis compass.  Calibration of compass and its operation is identical to the 3-axis compass on the Oregon 550t.

Bilden: Garmin Dakota 20 brevid en Garmin Oregon 400t. Spegelbilden av mig bjuder jag på ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>