webcam vs. mijaou: 1-0

Idag var jag inne i Stockholm och promenerade runt lite tillsammans med min kusin, som bott i Sverige sedan i januari men som snart åker tillbaka hem till USA. Vi åt en god lunch hos Hilma Sofia och tog några cachar ur Millenium-serien. På väg tillbaka till centralen så passerade vi en av Stockholms webcam-cachar och vi kunde inte låta bli att göra ett försök. Vi stod på plats och såg kameran, men när jag gjorde en snabb rundringning så var det tyvärr ingen av de som svarade som satt framför en dator och kunde spara bilden. Typiskt! Eftersom det dessutom regnade och var lite ruggigt så stannade vi inte och väntade utan det får bli ett till besök nån annan gång.
Ett alternativt sätt att logga en webbcam-cache står Blaufish för – i en kategori på bloggen som han kallar för ”Tekniker eller blodsugare?” har han skrivit ett inlägg och berättat om ett script han gjort för att kunna logga webcam-cacher på egen hand. Lite meckigt kanske, men mycket kreativt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>