framtidens geocaching?

Hittade en lite knasig pryl på IDG.se, nämligen ett par skor med positionering som tydligen tagits fram för militären. Det bygger på ”inertial navigation” vilket innebär att om skorna kalibrerats utifrån en känd punkt på räknar de automatiskt ut var du befinner dig sedan med hjälp av ett chip. Oh, so hitech! Det ska tydligen vara användbart där gps-täckning saknas, så det här är helt klart ett måste för alla som älskar bunker-cachar…

Kan ni inte se det framför er – du är på väg fram mot burken och skorna säger ”tre steg till, två steg, lite mer till höger, nu är du framme!”. Nästa steg vore väl att få skorna att ta dig dit automatiskt, utan att behöva gå själv också…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>