Utflykt: Vi drog till Nyköping

Häromdagen gjorde jag en spontanutflykt till Nyköping tillsammans med mina vapendragare Priffe och hästtanten. Jag blev upphämtad vid 06.30 och vi anlände nån timme senare efter en frukostpaus. I Nyköping finns bland annat en serie med 50 cachar, Fillifjonkan Holy Grail Award och vi tog en del i serien men sparar resten till ett senare tillfälle. Första cacharna fick vi ta det lite försiktigt, för även om solen hade tagit sig upp så var det frostig och riktigt halt. Dagen började lite sådär med en DNF men sedan tuffade det på, och vi tog totalt 22 burkar under dagen. Vi hade ytterligare några DNFer, bland annat en där en äldre man kom ut och hjälpte oss, ”jag brukar stå och titta på de som letar, och hittar de den inte så går jag ner och hjälper till”.

Dagens lustigaste cache hade terrängrating 2.5 men trots det så hade ingen av oss chans att plocka fram den, förrän priffe helt resolut lyfte upp hästtanten – själv stod jag och fotograferade spektaklet ;) Annars var det en ganska lugn dag, inte så mycket mugglare ute – en vardagsförmiddag är nog rätt bra för att cacha. Ett udda samtal uppstod dock när två rökande tonårsbrudar mycket skeptiskt frågade vad priffe höll på med egentligen, och jag började förklara konceptet med geocaching. ”Leta efter nåt som nån annan har gömt? Med GPS? Jaha, du kommer från Stockholm, åh, vet du var Solna ligger?”…. Tur att vi alla roas av olika saker! :)

Bilden: Hästtanten loggar och jag tittar på, på ett torg i Nyköping.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>