Utflykt: En tur till andra sidan stan

I fredags prickade priffe och jag in en av sommarens finaste dagar och passade på att göra en utflykt. Vi tog pendeltåget till Haninge och hade en skön geocachingdag till fots. Vi började med att promenera runt serien med stjärntecken-cachar, då ett område i Brandbergen har gator som är uppkallade efter just stjärntecknen. Jag är en typisk ”norr-om-stan”-person och har knappt varit i många av de södra delarna, så det var kul att få se något nytt.

När vi var på väg ner mot pendeltåget igen så mötte vi plötsligt en cyklist som plingade och hojtade ”flytta på er!”. Det var ju Hasseper, som bor i närheten! Kul med ett spontant geocachar-möte. Strax därefter hittade jag dessutom en av hans burkar, Brage, i en väldigt fin park.

Det blev en skön dag med promenerande i solen och ungefär 15 finds, en DNF (en titt på spoilerbilden i efterhand förklarade saken, men bilderna verkar ju inte visas i min Garmin Oregon 400t tyvärr) och en där jag råkade orsaka en ”needs maintenance”. På ett ställe saknade nämligen burken lock när vi tog fram den, och när jag satte tillbaka den så skulle jag leta efter locket (ogenomtänkt arbetsordning, jag vet!) och lyckades i stället peta in burken för långt och kunde sen inte få tag i den. Ägaren var dock mycket snäll och skulle fixa det vid tillfälle. Sämre dagar kan man ha!

Bilden: Jungfruns gata, mitt stjärntecken! Och en sko hittade vid en av burkarna, allt som är kvar efter en tidigare geocachare?…

4 Comments

 • 9 augusti, 2009 - 21:22 | Permalink

  Vilken trevlig blogg! Som nybliven geocachare läser jag allt jag kommer över, och så hamnade jag här :)

 • 10 augusti, 2009 - 21:11 | Permalink

  Tack, kul att höra! Och grattis till FTF’en, var in och läste på din blogg :)

 • 11 augusti, 2009 - 21:37 | Permalink

  Jag tycker ofta man hittar spår efter bortkomna geocachare. Eller så är det mina egna spår jag ser eftersom jag ofta går i cirklar ;-)

 • 12 augusti, 2009 - 22:06 | Permalink

  Fniss, så kan det ju också vara :)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>