en bekännelse…

Många som håller på med geocaching är helt lyriska vid den här tiden på året – en runda i skogen för att hitta en burk får plötsligt en helt annan mening och tar väldigt mycket längre tid. Jag pratar så klart om svampar, ”skogens guld”. Men med blicken fäst på marken i jakt efter ännu en gul liten svamp (”gotta catch them all”, känns det igen?) är det lätt att gå vilse, så som geocachare har man ju en fördel eftersom en gps kan vara bra att ha med sig. Dessutom kan man ju då även spara sina nyfunna favoritställen, så man lätt kan hitta tillbaka.

Men jag ska berätta en hemlis – jag gillar inte svamp. Kan ni tänka er? Inte minsta smörstekt kantarell hamnar på min kvällsmacka. Slöseri, kan jag tänka mig att vissa av er fnyser. Men se det så här i stället, jag lämnar generöst svamparna så att ni andra ska få desto fler!

5 Comments

 • Hudik-Lars
  30 juli, 2009 - 15:20 | Permalink

  Jag har bara gått vilse en gång i mitt liv, det var när vi hade orientering i skolan.

  Att plocka svamp, vara i naturen är hur härligt som helst. Att rensa alla kantareller man hittar är det j*vliga. Man plockar i två – tre timmar och sedan har man 20 – 30 liter att rensa.

 • 30 juli, 2009 - 18:25 | Permalink

  Tänk att det fanns en till som inte tycker om svamp. Den enda svampen jag skulle få i mig är råa champinjoner eller möjligen champinjoner på en pizza. Jag provade stekta kantareller som ju enligt allas tro ska vara såååååå himla gott. Jag tycker det smakar träsk.

  Synd att man ska bli häcklad för det.

 • 30 juli, 2009 - 21:50 | Permalink

  Hudik-lars: Att rensa 30 liter svamp låter för mig som en riktig plåga… Tur att smaken är olika!

  T.N.L.N: Häcklad är ordet, precis som du säger!

 • 8 augusti, 2009 - 09:35 | Permalink

  Jag har aldrig lyckats bli övertygad om att svamp är gott – det smakar inte illa – det smakar inget alls! De senaste två åren har jag varit på cachingtur i Skottland med Ingabo och hans svampfanatiska son Heimdall, i år bar de hem 6 kg kantareller…. Förra året åt jag motvilligt några svampmackor, det enda som hjälpte var att ta rejält med salt på – så det blev någon smak på förpackningsmaterialet, jag menar svampen…. Tänk vilket slöseri att ägna värdefull cachingtid på att plocka svamp!

 • 10 augusti, 2009 - 21:02 | Permalink

  Per: Jag håller med om att svamparna inte smakar så mycket – för mig är det ofta konsistensen som är problemet. Slemmiga, liksom… :)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>