jag bakar bars

Häromdagen roade jag mig med något så pyssligt som att baka. Nämligen bestämt bars. Ni vet, såna där små bitar med diverse innehåll som man kan köpa på affären att ha när man är lite småhungrig och som oftast mest innehåller socker. Men inte den här varianten… Det är ett recept från nLife, en sajt som riktar in sig på hälsosam mat, och originalreceptet ser ut så här:

Bars med aprikos, kakao och blåbär (från nLife)

 • 1 dl cashewnötter/mandel
 • 1/2 dl ekologiskt jordnötsmör
 • 1,5 dl osvavlade, torkade aprikoser
 • 1 dl havre
 • 4 msk osötad müsli
 • 1 msk kanel
 • 4 msk blåbärssylt
 • 1 msk krossad rå kakao
 • 3 msk ekologisk kakao
  Och uppvispat ägg samt müsli som dekoration ovanpå.

Jag moddade receptet lite och valde bort kanelen och cashewnötterna och la till lite kokos i stället och använde ett low-fat jordnötssmör. Dessutom hoppade jag över dekorationen ovanpå.

Till att börja med så grovhackade jag mandlarna och aprikoserna och körde sedan hela balunsen i matberedaren, med mixertillbehöret i. Det blev en ganska klibbig massa som jag plattade ut på ett bakplåtspapper i en ugnsfast form. När degen gräddats så fick den svalna och sedan skar jag den i bitar – och provsmakade så klart. Smakade riktigt bra! Utseende och konsistensen påminde en del om en Clif bar, en favorit som säljs i USA.

Mina dagar med jobb, stall, cykelturer och geocaching kan bli ganska långa och jag brukar försöka ta med mig något att äta när det kniper, t ex en bar av någon sort så det här receptet kommer jag helt klart prova igen!

Ps. För dig som är ute efter mer regelrätta energibars finns en del andra recept, t ex Runes energikakor.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>