Utflykt: Vi åker ångtåg!

I helgen gjorde jag och Anticacharen en utflykt som vi har pratat om ganska länge, vi åkte nämligen ångtåg på museijärnvägen Lennakatten i Uppsala. Lennakatten är en smalspårig järnväg från slutet av 1800-talet som sträcker sig från Uppsala till Faringe, drygt tre mil totalt.

Vi åkte från Östra station till Marielund och med mitt Medmera-kort så fick vi rabatt, så två tur och returbiljetter kostade 160 kr. Med på tåget var ganska mycket barnfamiljer och resan ut till Marielund tog ungefär en halvtimme.

I Marielund finns det självklart ett par cachar och vi började med den närmaste som låg en bit ifrån stationen. ”Där tror jag att den ligger” sa Anticacharen och pekade på en väldigt geocaching-typisk stenhög, men jag stirrade på gpsen som ville att jag skulle gå några meter till – helt i onödan, för när jag vände mig om hade Anticacharen redan plockat fram burken. Typiskt! (Eller ska jag säga strategiskt? TNLN’s tips om hur man får barn intresserade av geocaching, dvs ”låt dem hitta burken, så tycker de att det är roligt” kanske fungerar på motsträviga pojkvänner också?)

Den andra cachen i närheten fick jag bara titta trånande efter – den ligger nämligen ute på en liten ö. Jag hade hoppats på att man skulle kunna hyra kanoter eller så, men så bra var det inte. Och tyvärr var vädret inte särskilt kul så det var inte läge att hoppa i och simma ut. Det blir att fundera ut en lösning och återkomma helt enkelt.

Det var en trevlig utflykt som rekommenderas! När vi sett oss omkring så tog vi det lugnt i gräset en stund, läste lite, åt en glass och tog sedan rälsbussen hem igen. Med hem följde även en ledtråd till cachen Uppsala Östra som jag funderat på ett tag. Om man inte kan lösa mysteriet så finns en ledtråd i Marielundsgömman, jag är lite fundersam för jag trodde att vi redan letat på det ställe som ledtråden anger, men vi får väl leta en gång till helt enkelt…

Bilderna: Jag stirrar på gpsen, ångloket fyller på vatten och järnvägscaféet i Marielund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>