Rekommenderat säkerhetsavstånd

I måndags morse så lämpade jag av Anticacharen på segelflygkollo och åkte sedan vidare mot Hjälstaviken för att ta en promenad – självklart med en cache i åtanke. Hjälstaviken är en av Sveriges kändaste fågelsjöar och väl värt ett besök även om man inte är intresserad av fåglar. Själv minns jag mest en bussutflykt nån gång på mellanstadiet, JÄTTETIDIGT på morgonen (dvs säkert klockan sju…) där vi fick titta efter olika fågelarter – de såg likadana ut allihopa har jag för mig.

Nåväl, för att komma till cachen så får man gå in i en hage och det första jag såg var en flock med kor. Visserligen var de på väg bortåt, men man vet ju aldrig – de kan ju vända och anfalla när som helst. Jag vandrade efter dem lite lagom långsamt och det verkade ganska lugnt, tills det brakade till i skogen brevid mig och tre eftersläntrande kalvar drog ikapp resten av gänget. Väntade en stund men kunde sedan lokalisera cachen, uppe på en utsiktsplats. Geocaching bjuder på härliga naturupplevelser!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>