grafitti-stickning, rondellhundar och annat

När man är ute på geocachingturer i stadsmiljö har man möjlighet att se en hel del så kallad street art. Street art, eller gatukonst, beskrivs på Wikipedia som "en sorts obeställd konst i stadsmiljö" och kan vara allt ifrån rondellhundar, kaklade rymdfigurer eller stickningar på stolpar. En av mina favoriter är Loesje-affischerna, som brukar bjuda på tänkvärda ord.

Det finns en hel del geocachar mer eller mindre utplacerade vid olika "konstverk". En av de mest kända är väl Urban Birdhouse i Gamla stan men det fanns även en burk vid den lilla röda stugan som förut fanns mellan Norra länkens körbanor utanför Stockholm, ett projekt kallat "Traffic island" och som skapades av en av Sveriges mest kända street art-konstnärer Akay tillsammans med en annan konstnär med det lustiga namnet Klisterpeter.

Stockholms stadsmuseum hade planerat in ett par stycken stadsvandringar under sommaren på tema Street art men dessa ställdes in av okänd anledning – synd, jag hade gärna velat gå! Kanske kan vandringen som upplevelse-företaget Live it säljer vara ett alternativ? Tipsa gärna om du har förslag på burkar som ligger vid ett gatukonstverk!

Bilden: "Knitty graffiti" som jag hittade i närheten av en cache i Ärvinge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>