Bra att ha: gsp-hållare i bilen

Häromdagen besökte jag Biltema och köpte bland annat de smarta små batterilådorna som T.N.L.N tipsade om, jag har alltid fullt av lösa batterier liggande i väskan och brukar aldrig veta vilka som är använda och inte. En av anledningarna till att det dräller av batterier överallt i min närhet är tyvärr att jag inte använder uppladdningsbara utan oftast typ IKEA-varianten – inte helt smart. Ska nog önska mig en uppsättning uppladdningsbara batterier och en laddare i födelsedagspresent.

En annan grej jag köpte var en gps-hållare med svanhals och sugpropp att sätta i bilen. Jag hade en sådan en gång förut, som var köpt på Kjell & co men den råkade åka med i min gamla bil när den såldes. Den här modellen såg ungefär exakt likadan ut, kostade 54.90 kr och hade två medföljande svanhalsar i olika längder. Den går att ställa så den passar prylar som är drygt 11 cm breda (kanske passar en vanlig bilnavigator med andra ord?) och den vadderade fästanordningen fick ett fast grepp även runt en Garmin Oregons barbapappaliknande form. Verkar strålande alltså!

Det enda som jag ser som ett problem är att få min SE c905 att sitta bra samtidigt som den laddas, eftersom ladd-uttaget sitter på vänstersidan, men det går att lösa genom att vrida fästanordningen 90 grader så den hamnar på högkant i stället – inte den snyggaste lösningen kanske men det verkar funka! :)

2 Comments

 • 21 juli, 2009 - 08:07 | Permalink

  Det går nog att göra cachare av alla med rätt motivation. Kul att batterilådorna kom till användning.

 • 24 juli, 2009 - 22:30 | Permalink

  Jag får hoppas på det! :)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>