kvällstur på cykel

Ikväll tog jag och Anticacharen en cykeltur runt Uppsala. Jag tror dock att Anticacharen snart får bli ”cacharen”, för vi hittade inte mindre än tre burkar. Det blev geocaching idag med min SE c905, eftersom jag glömde ta med mig gps’en ner och eftersom jag redan sprungit upp en gång så blev det backup-gps i stället. Det fungerar dock helt okej, det är inte riktigt samma precision som med en GO 400t men för dagens ändamål funkade det bra. Det enda som var lite knepigt var att ha telefonen i ena handen medan jag cyklade på skumpiga skogsstigar och hade det regnat så hade det inte heller varit så kul eftersom telefonen inte direkt är vattentät. Jag använder Geocache Navigator från Trimble, ett program som helt klart rekommenderas! Ska skriva lite utförligare om det vid ett senare tillfälle.

Bilden: Jag trodde man skulle ha alla hjulen i marken när man cyklar?

En sak som man helst inte ska glömma när man ger sig ut på kvällen just nu är myggmedel. Det har väl inte undgått någon att det sägs vara ett ”myggår” i år? Det har nåt med regn och dalälven och sånt att göra, typ. Jag bryr mig knappast om varför, men skulle vara minst lika glad om myggorna på något magiskt sett blev utrotningshotade. Jag har nog aldrig haft så mycket myggbett som i år!
DN har gjort ett mycket vetenskapligt test av myggmedel och enligt deras resultat så ska det bästa vara ett som heter US622 (låter som en ubåt ungefär). Ikväll använde vi Mygga Natural, som kom på en hedrande andraplats i testet och jag tyckte faktiskt att det verkade fungera hyfsat. Vad använder ni?

Bilden: Stilstudie, jag letar efter en burk vid en gammal bro, som verkade vara borta, den har dessutom fått en massa DNF’er senaste tiden.  

2 Comments

 • Pako1964
  31 juli, 2009 - 01:01 | Permalink

  Använder Mygga Natural bra mot fästingar med sägs det.Hade bara en på mig som kröp efter en dag ute på sök efter lådor.

 • 31 juli, 2009 - 22:15 | Permalink

  Just ja, många myggmedel fungerar även mot fästingar – det glömmer jag lätt bort. Tack för påminnelsen!

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>