cykla runt järva cykelled

Jag vet att jag pratat om området runt Järvafältet en hel del senaste tiden, men det hindrar mig inte från att fortsätta… Järva har nu blivit ännu mer tillgängligt för alla glada cyklister, 27 maj invigdes nämligen Järva Cykelled. Det är en cykelturistled runt Järvafältet som är 7 mil lång som ska göra det lättare att ta sig ut på fältet. Pendeltågstationerna i närheten har startpunkter och sträckan är väl markerad för att underlätta.

Det är rätt tunnsått med information om leden, bortsett från en del artiklar om invigningen så hittar jag bara en gammal pdf med en skissad karta. Däremot kan man köpa en karta från Svenska Cykelsällskapet för 60 kr.

Järva-området kryllar av geocachar så jag tror absolut att leden kommer att underlätta för många att ta sig ut till områden som man kanske inte besöker annars. Det finns t ex flera bra Bookmark-listor över cachar på fältet, här är en t ex som är skapad av Filuren. Har du inte provat geocaching på Järvafältet hittills så rekommenderar jag absolut ett försök! Ta cykeln på pendeltåget och följ de gröna skyltarna! :)

Bilden: I helgen cyklade jag en bit av leden, passade på att stanna och ta en bild. I bakgrunden syns Kista Science Tower.

2 Comments

 • 16 juli, 2009 - 06:47 | Permalink

  Järva-området måste man helt klart besöka någon gång. Har varit där tidigare, men det var innan jag jagade burkar…

 • 18 juli, 2009 - 21:26 | Permalink

  Jo, det finns ju en hel del ställen man besökt före geocaching-tiden som helt klart behöver återupplevas! :)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>