Snart dags för årsmöte

Den 24 maj kl. 15.00 hålls årsmöte i Intresseföreningen Geocaching i Sverige. Mötet hålls i Borås och samtliga medlemmar är kallade. Inga motioner har inkommit.

Jag är medlem i föreningen och skulle gärna gå på årsmötet om jag hade möjlighet. Nu kommer jag dels vara utomlands, och dels så ligger Borås lite väl långt bort för att det ska kännas motiverat att åka. Men enligt informationen så ska det väljas ny styrelse (kan dock vara så att jag misstolkar – om detta är första ordinarie årsstämman så kanske en ny styrelse ska väljas först nästa år, men det framgår inte av texten).
"På årsstämman väljs fem till sju personer till styrelsen, samt upp till
fyra suppleanter, som ska representera föreningen under ett år. Det är
styrelsen som ansvarar för föreningens verksamhet och ser till att
föreningens syfte uppnås på bästa sätt. Styrelsen har regelbundna
möten, oftast i Göteborg."

Den nuvarande styrelsen (inkl. suppleanter) kommer uteslutande från Borås, Göteborg, Partille, Vårgårda och Alingsås vilket jag nästan ser som något av en skandal. Geocaching är en företeelse som har stor geografisk spridning över hela landet och även om jag genom citatet ovan förstår att det till stor del är av praktiska skäl (enkelt att ha fysiska möten) så tycker jag ändå att det är oerhört märkligt. Jag hoppas att en valberedning finns och att den i framtiden arbetar för att skapa större geografisk spridning i styrelsen. Den praktiska biten med möten och liknande går säkerligen att lösa, med de tekniska hjälpmedel som finns idag.

Jag tycker initiativet med en förening är mycket bra och även om huvudsyftet (som jag förstått det, återigen risk att jag misstolkat) är att underlätta hantering av domänägandet, drift av forumet och liknande så tror jag att geocaching som företeelse får en större tyngd och ger ett betydligt seriösare intryck när utövarna är samlade i en förening. Heja, alltså!

Är du inte medlem redan så kan du bli medlem här. Medlemsavgiften är endast 20 kr!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>