QR-läsare till c905

I närheten av stallet där jag har min häst så finns en geocache som bygger på en QR-code. Förra sommaren så installerade jag Kaywa-readern på min Nokia N73 och fick koordinaterna. Sen dröjde det ända till i vintras innan jag och hästen red förbi, men då var det snöigt och allmänt dåligt underlag så jag var tvungen att avbryta letandet. Igår kväll red vi åt samma håll igen, men även om jag hade GO400t i bilen så har jag bytt telefon och koordinaterna är ett minne blott. Konstaterade att det såg rätt annorlunda ut nu än när jag var där i vintras och att jag inte hade någon chans utan koordinaterna så jag red hemåt igen.

Idag tänkte jag försöka installera en läsare i den nya telefonen, en SE c905, för att kunna hitta cachen någon dag och upptäckte att Kaywa inte finns till den modellen. Googlade mig fram till den här eminenta sidan, som överskådligt talade om vilka läsare som fungerade till vilken telefon, så nu har jag provat BeeTagg. Installationen var enkel men när jag använde den så fick jag ett felmeddelande om att koden inte kunde läsas, trots det så skrevs meddelandet (innehållande rätt koordinater) ut på skärmen. Får snart återkomma till området och leta igen alltså. Teknik är kul! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>