En särskild, trådlös sladd?

En sak med nya gps'en som jag inte hunnit testa ännu är funktionen för att föra över grejer trådlöst. Det är oerhört vagt specificerat hur det egentligen fungerar, hos Garmin står det bara "Du kan till och med dela med dig av spår, waypoints, rutter och geocaches trådlöst till andra liknande enheter." Vadå trådlöst? Kan jag överföra trådlöst från min bärbara dator eller bara till andra Garmin-gpser med samma funktion? Görs det via blåtand? Eller wifi? Anticacharens förslag om att det kanske behövdes "en särskild, trådlös sladd" ger jag inte mycket för… Måste helt klart undersökas.

3 Comments

 • Hästtanten
  22 april, 2009 - 17:45 | Permalink

  Eftersom jag har en likadan Garmin som Mijaou måste jag väl dela med mig av mitt första försök med "trådlös överföring". Hade en bild i telefonen som jag tyckte skulle vara käck att ha med som bakgrundsbild eller så någonstans i denna fantastiska apparat. Försökte med blåtand och då hände – ingenting! Försökte sen spara ner bilder via datorn (med sladd) och det gick bra. Det gick dock inte att komma åt dom! Men nu , nu har jag printat ut hela handboken på 47 sidor så nu vet jag vad jag ska göra innan utflykten imorgon…..
  Hursomhelst, den nya gps’en verkar "kunna" det mesta!

 • Jozii
  29 april, 2009 - 18:08 | Permalink

  Har själv en Oregon och fattade heller inte det med trådlöst förut. Sedan träffade jag en annan geocachare med samma GPS. Han hade wn cache inlagd som jag saknade, och då kunde man i menyerna välja "dela trådlöst", så kunde han skicka från sin GPS till min. Tufft!

  Men man måste alltså vara två med varsin Oregon GPS, och stå bredvid varandra…

 • 29 april, 2009 - 22:46 | Permalink

  Hästtanten: Håller med, den verkar kunna det mesta!

  Jozii: Misstänkte att det var så. Men som sagt, väldigt dunkel information om hur det fungerar egentligen! :)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>